jump to navigation

U NEEDED ME Ogos 24, 2006

Posted by kamarul in Song Review, Uncategorized.
trackback

U NEEDED ME

I cried a tear
You wiped it dry
I was confused
You cleared my mind
I sold my soul
You bought it back for me
And held the earth
You gave me dignity
Somehow you needed me
You gave me strength
To stand alone again
To face the world
Out on my own again
You put me high
Upon a pedestal
So high that I could almost see eternity
You needed me
You needed me

I can’t believe it’s you
I can’t believe it’s you
I needed you
And you were there
And I’ll never leave, why should I leave?
I needed you
I finally found someone who really cares

You held my hand
It was cold
And I was lost
You took me home
You gave me love
That I was at the end
I turned my life
Back into truth again You even called me ‘friend’

You gave me strength
To stand alone again
To face the world
Out on my own again
You put me high
Upon a pedestal
So high that I could almost see eternity
You needed me
You needed me

You needed me
You needed me
Oh, yes, you needed me
You needed me

Lagu ini adalah nyanyian Anne Murray.Tetapi telah dirakam kembali oleh Boyzone pada tahun 1998, dengan rentak dan stail mereka.Lagu ini berkisar kepada ikatan persahabatan yang sangat akrab dalam kehidupan manusia.Tidak kira perempuan atau lelaki persahabatan adalah kunci kejayaan dalam menempuh kehidupan.Begitu juga persahabatan antara lelaki dan perempuan.Persahabatan abadi boleh berlaku andainya kita mengetahui hak-hak dan batas-batas dalam bersahabat.Seperti yang tercatat dalam lagu ini, setiap manusia adalah bergantungan antara satu sama lain.Kita tidak mampu untuk hidup bersendirian.Kita perlukan teman.Teman untuk berbicara,teman untuk mendengar rintihan hati dan paling utama sentiasa ada bersama tika susah dan senang.Teman sebegini yang paling sukar di cari.Teman yang sentiasa memberi inspirasi dan semangat tika di pagut kekecewaan.Biarpun, tidak menjadi kekasih (bagi yang bersahabat dgn wanita),tidak bermakna hubungan berakhir.Berilah ruang untuk menjadi sahabat atau teman yang sejati.Teman sejati adalah anugerah yang paling terindah dalam kehidupan ini.

Komen-komen»

1. mimie - Ogos 25, 2006

sahabat adalah orang yang berada di sekeliling kita.

bermacam-macam jenis sahabat yang ada.. begitulah adat manusia…
semua org ada sahabat..

macam crita kawan tu la kat tv3…

2. legend - Ogos 26, 2006

dengaqlah lagu sahabat nyanyian fauziah latiff

3. tiger - Ogos 27, 2006

hahahahahaha…

ari nie, senin (28 ogos 2006) .. lebeh korang kui 6.20 am, tadi…aku dengor le light n easy kat radio gram aku tu, masa tu aku tgh siap2 nak pi keroje le…

tetiba plak, lagu anne murray nie keluor la plak.. teruih aku teringatkan blog president nie…..hehehehehe…tu la dia….

tu la dia….

4. tiger - Ogos 27, 2006

tengok la crita Kawan setiap isnin dan selasa…

syok oooooooooooooooooo

5. indah@n-Da - September 30, 2006

i wish semua kwn itu memahami…

aku pernah jumpa many kind of fren… tapi bukan semua boleh di banggakan… ada kawan hanya kawan… saat kita sedih mereka tidak pernah faham… itu juga kawan, namun bukan satu kawan yg kita harapkan… kerna kwn yg truly kwn… will knew us, tanpa kita perlu b’kata2…link d hati itu yg penting…

i got my truly bestfrenz ever in this world, dan aku b’syukur 4 having them…

6. lisa - September 19, 2007

aku nie sunyi sangat,tak ada teman berbicara,..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: